måndag 27 juni 2016

Traktor på väg med lekstuga!

Vår otroligt snälla granne Tomas, tog sig tid att hämta Lekstugan i byn 3 km bort. Som tur var fick vi inget möte på vägen. Tomas såg ingenting genom framrutan, utan fick förlita sig till dikeskanten och att han känner till vägen så bra. Han lyfte den på gaffeln, och körde in med den genom vår steniga tomt. Som tur var kom brorsonen Erik och hängde lite i stugan då den lutade som värst. Annars hade den nog glidit av gaffeln. Att få av stugan på ramen var inte lätt då traktorgaffeln var lite i vägen, men han lyckades lirka av den på exakt rätt plats!
Från mitt bilfönster vänder jag kameran och tar en bakåtbild på vägen och traktorn. Lekstugan är nästan LIKA bred som vägen. Traktorn syns inte.

Nu har han kommit fram till min trädgård och viker in mellan björkar, gran och stenar i trädgården.

Det är trångt mellan träden att komma runt med traktorngaffeln

Nu har lekstugan kommit inom synhåll för grunden. Men ett litet träd håller på att mosas av framfarten. Men det klarade sig!


Min brorson Erik ser att Tomas i traktorn behöver hjälp. Han håller emot stugan med en hand i bakfönstrets hål. Stug-grunden syns på marken i förgrunden av bilden.

Nu har traktorn passerat det lilla trädet. Stugan lutar 20 garder kanske, på gaffeln. Det beror på den steniga marken under traktorn,

Med gaffelns armar under stugan är den ditlagd på grund-ramen i framkant men inte bakdelen.

Sugan lutar 30 grader ovanför grundramen. Traktorn dold bakom huset så det ser ut som om den är helt själv i luften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar